پیش بینی بازار سرمایه؛
نشانههای بازگشت اعتماد به بورس / چشم انداز بلندمدت بازار سهام مثبت است؟
اکوایران: در بازار روز دوشنبه، مورخ یک اردیبهشت ماه 1404؛ ارزش صفوف خرید در بازار امروز 59 درصد کاهش یافت و در مقابل ارزش صفوف فروش رشد 12 درصدی را تجربه کرد.

بازارسرمایه در سه روز گذشته روند مثبت داشت و شاخص کل بورس هم از سه میلیون فاصله گرفت.
در این بین، ارزش صفوف خرید در بازار امروز 59 درصد کاهش یافت و در مقابل ارزش صفوف فروش رشد 12 درصدی را تجربه کرد.
به نظر می رسد تا حدودی اعتماد به بازار بازگشته، همچنین ممکن است تالار شیشه ای مدتی روند اصلاحی داشته باشد، ولی چشم انداز بازار مثبت ارزیابی میشود.
اعتماد به بورس بازگشت
نوید فرهادی – کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: بازارسرمایه اولین روز از اریبهشت ماه را با انباشت نقدینگی 21 همتی پشت صفوف خرید آغاز کرد و در انتهای زمان معاملات شاخص کل یک گام دیگر از مرز 3 میلیون واحدی فاصله گرفت؛ البته این پایان رکوردها نبود و ارزش معاملات 20 همتی نشان از بازگشت اعتماد را ارائه داد.
وی در ادامه افزود: انتظار میرود در اردیبهشت ماه نیز این روند ادامه یابد، البته مشروط بر حفظ شرایط فعلی سیاسی.
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: در برهه فعلی دو عامل کلیدی در شکلگیری فضای مثبت بازار نقش دارد؛ به واقع انتشار اخبار مثبت از روند مذاکرات سیاسی و کاهش محسوس ریسکهای ریستماتیک، موجب کاهش انتظارات تورمی و افزایش امیدواری نسبت به ثبات در متغیرهای کلان اقتصادی شده است.
بازار در انتظار کاهش تنشهای سیاسی
به گفته فرهادی؛ بدون تردید، کمرنگ شدن سایه تنشهای سیاسی و شکلگیری فضای با ثبات در مناسبات منطقهای و بینالمللی، وزنهای سنگین در تبیین شرایط فعلی بازارسرمایه به شمار میآید؛ از آن طرف افزایش احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره خود منجر به بهبود نسبتهای قیمتی (P/E) بازار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در این میان، توجه به اثر احتمالی توافقات سیاسی بر نرخ ارز نیز ضروری است؛ چرا که تداوم خوشبینی به بهبود روابط بینالمللی میتواند زمینهساز کاهش بیشتر نرخ ارز شود. در چنین شرایطی، در صورتی که رگولاتور تصمیم به افزایش نرخ نیما و تک نرخی شدن قیمت ارز نگیرد، شرکتهای بزرگ با چالش سودآوری مواجه خواهند شد و این موضوع میتواند بر بازدهی مورد انتظار سهامداران اثر منفی بگذارد.
مسیر رشد بازار فراهم شد
این تحلیلگر بازار سهام اظهار داشت: در گروه بانکی نیز باید توجه داشت که بخش قابل توجهی از سود بانکها ناشی از درآمد حاصل از تسعیر ارز بوده است؛ در نتیجه، کاهش یا ثبات نرخ ارز میتواند سودآوری این دسته از نمادها را تحت تأثیر قرار دهد، البته برخی از بانکها وابستگی کم تری به سود تسعیر داشته و عملکرد آنها بیشتر بر مبنای عملیات اصلی بانکی است.
فرهادی عنوان کرد: باید تمایز میان این دو دسته در تحلیلها حتما لحاظ شود.؛از سوی دیگر اما، کاهش احتمالی نرخ بهره میتواند به بهبود نسبتهای قیمتی منجر شده و از این طریق، بازار ظرفیت پذیرش سطوح بالاتری از نسبت قیمت به درآمد (P/E) را داشته باشد.
وی در نهایت گفت: در نهایت؛ هرچند مؤلفههای بنیادی نقش مهمی ایفا میکنند، اما این جریان نقدینگی و جهتگیری پول است که در کوتاهمدت مسیر بازار را مشخص میکند و نباید از آن غافل شد. همچنین در جمعبندی موارد مطروحه و با توجه به حجم معاملات امروز و عرضه صفوف نمادهای مورد توجه، انتظار میرود فردا شاهد جدال سنگین میان خریداران و فروشندگان باشیم؛ بنابراین این انتظار وجود دارد که بازار پس از یک وقفه کوتاه و دورهای از تثبیت و دستبهدست شدن سهام که فرصت اصلاح پرتفوی را نیز به همراه دارد، بار دیگر به مسیر صعودی خود ادامه دهد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
ایران روی خط شکست؛ گزارش فایننشیال تایمز از بحران فرونشست زمین در کشور
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد